DE ACTUALITATE

Iluzii, Deziluzii și Marea Unire

În anul Centenarului Reîntregirii Neamului, sub egida Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, Muzeul Olteniei Craiova, Secția Istorie-Arheologie, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, are deosebita onoare de a vernisa expoziția intitulată „Iluzii, Deziluzii și Marea Unire”. Inaugurarea expoziției va avea loc miercuri, 19 decembrie, ora 11.00, la sediul Secției de Istorie-Arheologie, strada Madona Dudu, nr. 14.

Expoziția cuprinde numeroase obiecte folosite sau realizate atât de militarii si civilii români, precum și numeroase documente inedite referitoare la multiple aspecte din acele timpuri. Fotografii înfățișând câmpurile de luptă, viața din spatele frontului, scene din prizonierat, momente de la actul Marii Uniri creează un tablou cât mai complet al faptelor istorice petrecute acum mai bine de un veac.

De asemenea, vor fi expuse documente, obiecte care au aparținut unor personalități ale Olteniei, precum Victor Popescu, conducătorul mișcării de rezistență împotriva ocupanților germani și austro-ungari. O altă piesă de rezistență a expoziției, un document istoric de o nețărmurită valoare, este Albumul Marii Uniri realizat de fotograful Samoilă Mârza. Albumul este unul din cele patru exemplare a căror existență este cunoscută în România, conține singurele fotografii realizate la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918.

Adresându-se tuturor categoriilor de vizitatori, expoziția „Iluzii, Deziluzii și Marea Unire” este un prilej ideal de afla mai multe lucruri despre istoria noastră națională și de a petrece în mod plăcut timpul liber.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Alte mii de medicamente vor dispărea

Închide