DE ACTUALITATE

IMM-urile din Turism, mai bine conectate la investitiile din Planul Juncker

Claudia Țapardel cere asigurări de la Comisia Europeană: “IMM-urile din Turism trebuie să fie mai bine conectate la investițiile din Planul Juncker.

Împarte cu prietenii tăi

În cadrul unei întâlniri oficiale la Strasbourg cu Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, Claudia Țapardel (PSD) a cerut asigurări că turismul va fi mult mai bine conectat la Planul de Investiții Juncker. Astfel IMM-urile din domeniu vor accesa mai ușor fondurile europene
puse la dispoziție prin acest instrument.

“I-am transmis doamnei comisar Bieńkowska că avem nevoie de mai multă atenție din partea Comisiei pentru sectorul turistic din Europa și din România. Încă nu am ajuns la nivelul de performanță pe care l-am așteptat pentru al treilea sector economic din UE”, crede Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural.

Comisia, împreună cu Parlamentul European vor dezvolta soluții pentru conectarea mai bună a turismului cu Planul de Investiții Juncker.

“Este bine că am primit asigurări din partea doamnei comisar că turismul va avea o pondere mai mare în cadrul investițiilor aprobate din cadrul Planului Juncker. Trebuie să explicăm mult mai bine IMM-urilor care este cea mai ușoară cale către accesarea fondurilor europene. Avem nevoie de un efort de informare mult mai bine pus la
punct de Comisie” a declarat Claudia Țapardel.

“Voi lucra la Planul de Acțiune pentru implementarea Strategiei Europene pentru Turism în mod special pe acest palier, de informare și stimulare a IMM-urilor din turismul european și din România”, a continuat eurodeputata PSD.

Doamna comisar Elżbieta Bieńkowska a declarat în cadrul întâlnirii că va susține și nominalizarea unui An European al Turismului în perioada următoare, dacă există susținere comună pentru această acțiune.

“În perioada următoare trebuie să demonstrez doamnei comisar Bieńkowska că există susținere pentru nominalizarea unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural atât în Parlamentul European, dar și în afara instituției. Această acțiune este susținută de majoritatea colegilor mei din Intergrupul pentru Dezvoltarea
Turismului European, dar și de reprezentanții sectorului privat al turismului european. Recent am primit o măsură importantă de susținere și din partea Organizației Mondiale a Turismului pentru această acțiune”, a mai spus Claudia Țapardel.

“Dacă și Comisia Juncker va veni alături de noi, sunt sigură că Anul European al Turismului și Patrimoniului Cultural va deveni realitate până în 2018”, a punctat europarlamentarul PSD, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Masuri de securitate sporite la Festivalul de la Koln

Carnavalul de la Koln începe mâine, cu măsuri de securitate sporite, după incidentele de Revelion care au avut loc în...

Închide