DE ACTUALITATE

„Impreuna pentru un mediu mai curat” la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman și American Corner Craiova, a inițiat și în acest an proiectul Împreună pentru un mediu mai curat. Proiectul își propune să implice în educația ecologică a tinerilor, mai multe instituții și propune activități de informare în incinta bibliotecii dar și în afara ei, cum ar fi: plantări de pomi, igienizări de spații verzi, vizite în arii protejate.

Astăzi, 11 mai 2016, elevi de la Colegiul Național Carol I, clasele a IX a C și E însoțiți de prof. Lidia Năstasie și prof. Cristina Pretorian, merg împreună cu bibliotecarele de la American Corner și consilierul de la Agenția de Mediu, Octavian Popa, la pădurea Plenița unde există și o rezervație de bujori sălbatici.

Cu acest prilej, elevii vor afla mai multe despre aceasta rezervație și despre bujorul sălbatic și vor monta postere, creații personale, pentru a îndemna oamenii să păstreze și să respecte natura. Pe 22 mai 2016 va fi o mare serbare câmpenească dedicată bujorului de Plenița și se estimează un mare număr de vizitatori cărora le sunt adresate îndemnurile de a ocroti florile și pădurea.

afis-bujori

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: