DE ACTUALITATE

Incendii de vegetație în SUA: cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 100 sunt grav rănite

Mai multe zone din regiunea viticolă a Californiei sunt afectate de incendii care se extind cu repeziciune, cel puţin 10 persoane pierzându-şi viaţa, iar alte 100 fiind grav rănite, anunţă BBC, care precizează şi că au fost anunţate evacuări masive.

Aproximativ 20.000 de persoane au părăsit Napa, Sonoma şi Yuba după ce incendiile au izbucnit, guvernatorul Californiei declarând starea de urgenţă, în timp ce pompierii încearcă să stingă focul.

“Aceste incendii continuă să ameninţe mii de locuinţe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenţi”, a anunţat guvernatorul.

Şeful Departamentului de Protecţie împotriva incendiilor, Kim Pimlott, a afirmat că aproximativ 1.500 de clădiri au fost deja distruse. Încă nu este cunscută cauza incendiilor, care au izbucnit duminică noaptea.

Şeful Departamentului de pompieri din Napa a a avertizat că eforturile de stingere a focului sunt împiedicate de condiţiile existente la faţa locului.

O persoană a murit în Mendocino, unde au ars suprafeţe întinse, alte persoane au fost rănite, iar altele sunt date dispărute. Numeroşi lucrători la viile din zonă au fost salvaţi în cursul nopţii.

Incendiile se extind rapid din cauza combinaţiei dintre vântul puternic, umiditatea scăzută şi vremea caldă şi uscată.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un avertisment pentru zona San Francisco, potrivit căruia “orice incendiu va izbucni are mari şanse să se extindă rapid”.

Proprietarul unei vii a declarat pentru LA Times că el crede că proprietatea îi este distrusă după ce el şi familia lui au scăpat dintr-un incendiu duminică noaptea. El a povestit cum o rafală de vânt a intensificat focul şi el şi familia au fost înconjuraţi de flăcări.

Conform estimării Departamentului de pompieri, mii de hectare au fost deja distruse în cel puţin 14 incendii.

Sursa: News.ro

%d blogeri au apreciat: