DE ACTUALITATE

Începând cu 1 august, masca de protecție a devenit obligatorie, pe litoral

În plin sezon estival, dar și în vârful epidemiei, de astăzi, turiștii și constănțenii au de respectat noi reguli în spațiul public: trebuie să poarte masca de protecție, şi în zonele aglomerate, acolo unde nu se poate păstra distanța fizică.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța, zonele în care masca de protecție este obligatorie pe litoral, începând de astăzi, 1 august, sunt: târguri, pieţe, oboare; staţii de autobuz, peroanele gărilor; curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult; spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice; Delfinariu, precum şi în locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior; în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată, de doi metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente, în intervalul 18:00 – 24:00, pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement. Administratorii spațiilor sunt obligați să afișeze, la loc vizibil, informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

%d blogeri au apreciat: