DE ACTUALITATE

Începe dragarea Dunării, la Corabia

Guvernul a emis o hotărâre

Împarte cu prietenii tăi

Dragarea Dunării în zona portului Corabia va începe în maximum două săptămâni, potrivit vicepremierului României, Paul Stănescu.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a achiziţionat un complex de dragaj format din dragă absorbant refulantă nepropulsată, două şalande hidroclap nepropulsate, remorcher de manevră, ponton pentru acostarea şi încărcarea şalandelor şi 500 metri liniari de tubulatură. Valoarea complexului de dragaj este de 43.500.000 de lei, finanţarea fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programului CEF (Mecanismul pentru Interconectarea Europei) şi 15% din bugetul de stat.

Dragajul Dunării de la Corabia la Calafat ar însemna revitalizarea portului comercial din Corabia, închis în cea mai mare parte a anului din cauza aluviunilor care au acoperit mare parte din şenalul navigabil.
Lucrările de dragaj vor fi efectuate prin intermediul proiectului SWIM – SMART Waterway Integrated Management, cofinanţat de Uniunea Europeană şi nu vor avea loc doar în zona Portului Corabia, ci şi de-a lungul altor zone critice din sectorul comun Româno – Bulgar al Dunării, respectiv la Bechet şi podul Calafat – Vidin. Valoarea estimată pentru construcţia complexului de dragaj fluvial este 52.006.392 lei, inclusiv TVA, echivalentul a 11.305.000 Euro.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Start pentru Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

Miercuri, de la ora 19.00

Închide