DE ACTUALITATE

Incepe Festivalul Sighișoara Medievală

In acest an Sighișoara Medievală s-a angajat în trei curse mondiale. Vezi care sunt acestea!

Împarte cu prietenii tăi

Directorul artistic al Festivalului Sighișoara Medievală, Liviu Pancu, a declarat pentru AGERPRES, că și la ediția din acest an, a 23-a, care se va desfășura în perioada 23-26 iulie, manifestarea își va păstra reputația de primul festival-spectacol din România prin faptul că va prezenta o nouă producție artistică proprie.

Intrucât în România, în Sighișoara, nu există posibilități materiale pentru a se putea face o reconstrucție istorică, s-a recurs la o prezentare artistică a diferitelor momente istorice la fiecare ediție a Sighișoarei Medievale, începând din 2010.

Festivalul din Sighișoara, care a inițiat manifestările medievale din România, se va desfășura în acest an sub genericul ‘Trubaduri și Menestreli — cinci secole de muzică medievală în România’.

Sighișoara Medievală s-a angajat in 2015 în trei curse mondiale, legate de lumea medievală: cel mai mare drapel medieval arborat într-un sit istoric, adică ‘Drapelul cavalerilor’, cea mai mare spadă din lume, ‘Excalibur Românesc’ sau ‘Spada Titanilor și realizarea unui covrig rotund cu diametrul de 20 de metri.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Se opreste apa!

Maine, între orele 10.00 – 16.00!

Închide