DE ACTUALITATE

Informații de ultimă oră: Și în Dolj, masca este obligatorie, în spații deschise

In Oltenia, Doljul este județul cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore: 53, numărul total ajungând la 772. Urmează, Gorjul – 33 de noi cazuri și un total de 840, Mehedinți – 22 de noi infectări, ceea ce ridică bilanțul la 746, Oltul, cu 15 cazuri noi și un total de 747 și Vâlcea, cu doar 3 noi cazuri raportate astăzi, aici numărul total ajungând la 470.

Trendul crescător al cazurilor de COVID 19, în Dolj, a determinat autoritățile să ia măsuri. Astfel, masca de protecție este, de-acum, obligatorie și în spații deschise. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi,  o hotărâre în acest sens. Potrivit acesteia, este obligatorie purtarea măștii, în piețe și târguri, în gări și autogări, în stațiile mijloacelor de transport în comun, precum și în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Craiova, inclusiv în parcarea aeroportului.

De asemenea, masca este obligatorie și în zonele pietonale intens circulate, din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00-02.00, în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș. Fac excepție, de la aplicarea acestor măsuri, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin prezentarea unor documente medicale corespunzătoare, dar și persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante.

În plus, administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze, la loc vizibil, informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în spațiile respective. Doljul este al 18-lea județ, în care a fost luată această măsură. În Oltenia, se mai aplică în Gorj și Vâlcea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: