DE ACTUALITATE

Informații pentru elevi și părinți, la început de an școlar

Cu doar câteva zile până la începutul noului an şcolar, Grupul de Comunicare Strategică face unele recomandări pentru elevi şi părinţii acestora, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Se reaminteşte că masca de protecţie trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul, că este nevoie de menţinerea unei distanţe între persoane de cel puţin un metru, în interior, şi că mâinile trebuie spălate frecvent, timp de cel puţin 20 de secunde.

Nicoleta Stoian, Radio România:

În cele mai multe unităţi de învăţământ din ţară – peste 70 la sută – şcoala va începe, luni, cu participarea, zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor. În aproape cinci mii de unităţi, adică circa 28 la sută din total, se va aplica scenariul mixt, care prevede prezenţa în clase a elevilor din clasele primare şi terminale şi revenirea parţială la şcoală, prin rotaţie, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu. De asemenea, în una din zece şcoli, lecţiile vor fi predate online.
Adeverinţa medicală, cerută la început de an şcolar, pentru cei care intră într-un un nou ciclu de învăţământ, cum ar fi clasa zero sau clasa a cincea, poate fi adusă în prima săptămână de la începerea cursurilor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat şi care sunt situaţiile speciale în care adeverinţa medicală este necesară:
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății:

Reprezentanţi ai medicilor de familie au afirmat că ar fi oportun să nu mai fie obligatorie prezentarea acestor documente la reluarea cursurilor, mai ales în actualul context epidemiologic.

%d blogeri au apreciat: