DE ACTUALITATE

Infotrafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN7 – ieșire de pe A1, intrare în com. Bascov (str. Serelor), județul Argeș, sensul către Râmnicu Vâlcea, într-o curbă periculoasă, o autocisternă încărcată cu carburant a intrat în coliziune cu un parapet și s-a răsturnat pe carosabil. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, iar scurgerile de combustibil au fost oprite. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare, circulașia fiind deviată pe la nodurile rutiere de la kilometrii 106 și 115.

Pe principalele artere rutiere, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, DN1 București-Brașov și DN 7 București-Râmnicu Vâlcea, se circulă în condițiile unui carosabil umed, valorile de trafic fiind reduse.

Pe mai multe artere rutiere din județul Constanța se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă  local sub 200 m şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Mai mult, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: