DE ACTUALITATE

Infotrafic național

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Pe A1 Sibiu-Deva din cauza ceţii dense(vizibilitate sub 100 de metri) se circulă îngreunat în localitatea Săliște, între kilometrii 265 şi 275.

Pe DN2E, Fălticeni – Gura Humorului, la kilometrul 17, în zona localităţii Capu Codrului (judeţul Suceava), circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, din cauza surpării unui podeţ peste un râu, ca urmare a ploilor abundente.

Din cauza apei de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN2 se desfăşoară pe jumătate de cale la kilometrul 219+500 de metri, între localităţile Domneşti şi Pufeşti, judeţul Vrancea.

Pe DN 22/ E87 (digul Şosea Măcin – Smârdan), în judeţul Tulcea, din cauza creşterii cotei apei Dunării, sunt instituite două restricţii de circulaţie, de tonaj şi viteză, astfel: restricţia de tonaj este în vigoare pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, iar cea de viteză este impusă pentru limita maximă de 70 km/oră. Sunt exceptate autovehiculele de pompieri, poliţie, SMURD, poştă, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de combatere a efectelor inundaţiilor.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, la podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Circulaţia rutieră  este blocată, în judeţul  Neamţ pe  DN 15 Poiana Largului – Bicaz la km 245 + 500 m din cauza aluviunilor şi a surpării suprafeţei de rulare.

Se recomandă, ca rută ocolitoare, DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ şi DN15C Târgu Neamţ – Piatra Neamţ.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost oprită(surpare mal) şi la kilometrul 237+800 de metri pe raza localităţii Bistricioara(DN15).

Rămâne întreruptă circulația rutieră pe 4 drumuri naţionale, respectiv:

1. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente din cursul verii 2018, care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare;

3. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 0+452 – 0+487 (din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur);

4. DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, din cauza unei alunecări a corpului drumului cu deplasarea acestuia pe un sector de 200 metri. Ruta ocolitoare este DN 73 Piteşti – Câmpulung.

***

Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă de noaptea trecută la kilometrul feroviar 338+500 de metri, între staţiile CF Prunişor şi Gârniţa (judeţul Mehedinţi), după ce, din cauza vremii nefavorabile, terasamentul căii ferate a fost distrus de viituri. Deplasarea mai multor trenuri de călători este afectată. Unele dintre acestea au fost deviate pe rute ocolitoare, iar în cazul altora, CFR asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide