DE ACTUALITATE

Infotrafic: Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale

Drumarii au intervenit, în ultimele ore, cu aproape 1.300 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat peste 8.800 de tone de material antiderapant, potrivit CNAIR.

Luni, sunt sub avertizare cod galben jumătate dintre judeţele ţării. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că la această oră nu există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar ninge drumuri din 24 de judeţe.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că de duminică, de la ora 17.00, şi până luni dimineaţă, la ora 5.00, la nivel naţional drumarii au acţionat cu 1.293 de autoutilaje şi s-au răspândit 8872,97 tone material antiderapant, pe drumurile administrate de direcţiile regionale din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, relatează news.ro.

La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România, potrivit CNAIR.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită, dar se circulă în condiţii de iarnă pe arterele rutiere din judeţele Dolj, Caraş – Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de zăpadă, să îşi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, înainte de a pleca la drum să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

sursa:news.ro

%d blogeri au apreciat: