DE ACTUALITATE

Întâlnire APIA – fermieri, la Craiova

APIA a organizat azi, la Consiliul Județean Dolj, o întâlnire cu cu potențialii beneficiari ai Măsurilor de piață în sectorul legume-fructe și vie-vin.

Împarte cu prietenii tăi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Dolj a organizat azi, la Consiliul Județean Dolj, o întâlnire cu cu potențialii beneficiari ai Măsurilor de piață în sectorul legume-fructe și vie-vin din cadrul Programul Național de Sprijin (PNS) 2014-2018.  Au răspuns invitației primari și reperezentanți ai autorităților locale doljene și desigur fermieri. Au fost prezenți, pentru a oferi informații specializate, din partea MADR – Cristina Fabian, directorul general adjunct al APIA – Constantin Bârcă, directorul APIA Dolj – Sorin Răducan, directorul DAJ Dolj – Adrian Popa, reprezentanți ai OJFIR Dolj, de asemenea au prticipat la întâlnire președintele CJ, Ion Prioteasa și prefectul județului, Dan Narcis Purcărescu.

Au fost prezentate măsurile de sprijin pe care fermierii din domeniile legume-fructe și vie-vin le pot accesa, condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de finanțare și punctele sensibile ale procesului de întocmire a proiectelor, precum și facilitățile fiscale de care pot beneficia fermierii respectivi.

Un accent deosebit a fost pus pe necesitatea asocierii fermierilor în cooperative agricole, grupuri de fermieri și organizații de fermieri, fiind subliniate avantajele pe care acestea le au atât la finanțare cât și la valorificarea producției, în special prin intermediul supermarketurilor.

De asemenea, participanții la întâlnire au adresat întrebări și au cerut clarificări de la reprezentanții instituțiilor cu atribuții în demeniu.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
(Exclusiv) Alina Eremia: „Este o piesă inspirată din povestea de dragoste pe care o trăiesc”

Artista a vorbit despre hitul "Aș da" la Radio Oltenia.

Închide