DE ACTUALITATE

Investiție de 600.000 de euro la Spitalul din Leamna

Clinică destinată îngrijirii pacienţilor cu tuberculoză rezistentă la tratament

Împarte cu prietenii tăi

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj, a fost propus de Ministerul Sănătăţii pentru amenajarea unei clinici destinate îngrijirii pacienţilor cu tuberculoză rezistentă la tratament.

Investiţia, estimată la 600.000 de euro, va fi finanțată de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei (organism internaţional înfiinţat la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite), programul derulându-se prin intermediul Fundaţiei «Romanian Angel Appeal».

Potrivit președintelului CJ Dolj, Ion Prioteasa, în perioada următoare vor fi efectuate studii tehnice de evaluare a clădirilor propuse pentru funcţionarea viitoarei clinici. Aceasta vine să răspundă unei necesităţi naţionale, dar va deservi cu precădere zona de sud-vest a ţării. Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, Marius Matei, a precizat că înfiinţarea clinicii destinată pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă, urmează să fie însoţită de o legislaţie specială şi de un contract de servicii medicale încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj, specializat pentru tratamentul acestor pacienţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: cvl.press.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Zănescu Mihaela a castigat ” Raliul frumusetii”

Un spectacol automobilistic de excepţie a fost oferit de piloţi din Campionatul Naţional de Raliu!

Închide