DE ACTUALITATE

Invitație la teatru, în Bănie

Pe 24 octombrie, 19.00 , în sala „Amza Pellea” , se joacă piesa „Casa cu suricate”, în regia lui Radu Afrim. Într-o casă plină cu suricate, pe lângă păsări sabot și o cârțiță moartă, viețuiesc trei surori. Sora cea mică este bântuită de amintirea unei mame nebune și nu a mai părăsit suricatele de un an de la moartea subită a tatălui. Cea mare s-a cuibărit în fața televizorului și a mâncat până la imobilizare. Sora mijlocie este singura care muncește pentru a întreține casa cu suricate. Peste tot și toate guvernează spiritul unui fake Budha. Fetele sunt captive în acest univers extravagant. Trei bărbați apar în viața lor și le zbuciumă existența.

Pe 25 octombrie, ora 19.00, tot în sala „Amza Pellea”, iubitorii de teatru pot urmări spectacolul 1,2,3…Bébé, în regia lui Alexandru Boureanu și a Ralucăi Păun. Ziua în care Charles Jaquet, ministrul Educației, Familiei și Culturii, dușman înfocat al viciului și păcatului, are parte de un succes politic fulminant închizând bordelurile și interzicând avorturile, este și ziua în care ajuns acasă primește lovitură după lovitură, întâi de la fiu, apoi de la soție. Aceștia au să-i comunice niște vești cel puțin șocante! O comedie spumoasă scrisă de André Roussin în anul 1951, dar extrem de actuală și azi. Un spectacol plin de neprevăzut și de întorsături de situație.

Ultimul spectacol din această săptămână se va juca pe 26 octombrie, 18.00, în Sala studio „Ion D. Sîrbu”. Spectacolul „Fête”, în regia Andreei Ciocîrlan, redă prin intermediul unui colaj de comedii molièrești, nu numai vertijul bucuriei imediate și superficiale, ci și niște caractere viciate de impostură și fascinante prin stringenta lor actualitate. Înșelători înșelați, amorezați mincinoși, sinceri obtuzi și alte personaje aduse la lumină de geniul molièresc care a făcut cea mai amplă deratizare a unei societăți pline de strălucire dar și tarate cum a fost cea a secolului său unic. Regii înșiși au fost personajele sale!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: