DE ACTUALITATE

„Jihadistul” din Craiova a primit iar vizita mascaților

Va fi dus la sediul DIICOT din București!

Împarte cu prietenii tăi

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții la domiciliul tânărului din Craiova pus sub acuzare în 2015 pentru propagandă jihadistă în favoarea ISIS.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul va fi dus la sediul DIICOT din București pentru a fi audiat.

În decembrie 2015, tânărul, în vârstă de 17 ani la acea vreme, a fost pus sub acuzare și reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă, prevazut de art. 332 alin. 4 din Legea nr. 535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului. El a fost apoi eliberat și cercetat în libertate sub control judiciar, dupa ce a fost supus unei expertize psihiatrice.

Anchetatorii au stabilit că el a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamista, prin însușirea credintei islamice și convertirea la islam, aderarea la ideologia radicală islamistă și la cauza jihadistă promovată de gruparea teroristă Statul Islamic.

De asemenea, tânărul din Craiova mai era acuzat că a promovat în mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio/video reprezentând acțiuni de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, respectiv decapitări și incendieri de persoane, execuții prin împușcare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Noutăți în cazul omorului din Craioviţa Nouă

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Închide