DE ACTUALITATE

Județul Dolj, al treilea la numărul de contestații la Evaluarea Națională

Astăzi se afișează rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020, după soluționarea contestaţiilor. Notele finale se vor găsi pe evaluare.edu.ro și la avizierele școlilor. După afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională, au fost depuse 15.275 de contestaţii.

Au fost 9.030 de contestații la proba scrisă de Limba şi literatura română, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

Cele mai multe cereri de reevaluare a lucrărilor au fost în Capitală (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710), iar cele mai puţine – sub 100 de contestaţii – în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

Contestațiile au fost soluționate până vineri, rezultatele finale la Evaluarea națională 2020 urmând să fie publicate, sâmbătă, pe evaluare.edu.ro și la avizierele școlilor.

La examenele naționale din acest an, rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea candidaților, pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor.

Calculul mediei de admitere se face în baza unei medii ponderate între evaluarea națională (80 la sută) și media generală de absolvire a ciclului gimnazial (20 de procente).

Completarea opţiunilor, în fişele de înscriere, de către absolvenţii clasei a VIII-a, este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: