DE ACTUALITATE

Kiwi, MAI BUN decât aspirina!

Iata opt motive să mănânci acest fruct!

Împarte cu prietenii tăi

Deşi la prima vedere nu par prea apetisante, ele au un gust minunat şi sunt uneori mai bune decât un medicament. In China li se spunea Yang Tao. Misionarii care le-au adus în Noua Zeelanda, la începutul secolului XX, le-au botezat  „agrise chinezeşti”.

Prima oară când au ajuns în Lumea nouă, prin 1960, pe masa unui restaurant, i-au încântat simţurile unui negustor american, care s-a gândit să le importe. Au primit numele de kiwi, de la pasărea neo-zeelendeză cu acelaşi nume, cu ale cărei pene seamănă.

Fructele kiwi

1. Sunt o excelenta sursă de fibre, care ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. Ele ajuta şi la scăderea nivelului colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord. In plus, fructele bogate în fibre, ca şi kiwi, îi ajută pe bolnavii de diabet să ţină glicemia sub control.

2. Consumul acestor fructe este un mod delicios de a-ne păstra inima sănătoasă. Dacă mănâncam câteva kiwi pe zi, reducem riscul formării cheagurilor de sânge şi cantitatea de grăsime (trigliceridele) din sânge. Fructele au acelaşi efect ca şi aspirina, numai că cea din urmă poate provoca ulcer.

3. Tot kiwi conferă protecţie contra astmului şi altor afecţiuni respiratorii, datorită conţinutului mare de vitamina C. Intr-un kiwi se găseşte şi mai multă vitamina C decât într-o portocală. Un studiu făcut de italieni pe 18 mii de copii arată că simptomele de astm sunt cu 44% mai rar întâlnite la copiii care mănâncă între 5 şi 7 citrice şi kiwi pe săptămână, decât la cei care mănâncă aceste fructe mai puţin de o dată pe săptămână. Micuţii care sufereau de astm la începutul studiului au avut cel mai mult de beneficiat de pe urma experimentului. După un „tratament” cu kiwi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.

Sursa: clicksanatate.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Avertismente de călătorie pentru Belgia, Grecia şi Turcia

Circulaţia trenurilor în Bruxelles este perturbată, grevă în Grecia, demonstraţii la Istanbul

Închide