DE ACTUALITATE

La Craiova vor fi create 500 de locuri de munca

Reprezentanţii companiei Wielputz Automotive din Germania au semnat la Craiova, un contract de…

Împarte cu prietenii tăi

Reprezentanţii companiei Wielputz Automotive din Germania au semnat la Craiova, un contract de închiriere a 3 hectare de teren în High-Tech Industry Park, a doua platformă economică a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, pentru construirea unei fabrici de subansamble auto, investiţie de 10 milioane euro, care ar urma să înceapă producţia la 1 septembrie anul acesta.

Pe terenul închiriat, firma va construi o hală nouă. Vor fi create 500 de locuri de muncă, destinate în cea mai mare parte femeilor, care vor putea lucra ca montatori, însă în viitorul apropiat se va face și cercetare-dezvoltare.

Acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru spațiul din High-Tech Park şi suntem fericiţi că am încheiat demersul. Firma are o tradiţie de peste 100 de ani, paleta de produse porneşte de la sisteme simple, îndoire fire de metal, până la sisteme de alimentare sau răcire high- tech pentru motoarele de combustie. Clienţii noştri principali sunt toate firmele de renume mondial: Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors, Ford. Trebuie să spunem deschis că în Germania nu ne mai putem extinde şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie“, a spus managerul firmei germane, Volker Schlegel.

Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei.

 

sursa: craiovaforum.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Craioveanca Ioana Ninulescu şi calul Quasar, o echipă de succes

Este craioveancă, a împlinit recent 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la....

Închide