DE ACTUALITATE

La multi ani de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril!

Sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil are semnificații profund religioase la care se adaugă și credințele populare!Vezi ce NU trebuie să faci în această zi!

Împarte cu prietenii tăi

Sfinţii Mihail şi Gavril sunt sărbătoriţi în fiecare an pe data de 8 noiembrie. În calendarul ortodox, Mihail şi Gavril sunt cei care conduc cetele de îngeri şi călăuzesc sufletele oamenilor spre Rai.

Daca din punct de vedere statistic, cifrele arata ca cei mai mulți dintre romanii care își aniversează onomastica de Sfântul Mihail si Gavriil sunt majoritatea bărbați si ca cele mai frecvente nume sunt Mihai, Gabriel, Mihail si Gavril, din punct de vedere religios si al credințelor populare, sărbătoarea are semnificații mult mai bogate.

Arhanghelii din calendarul bisericesc ortodox sunt conducătorii cetelor de îngeri si sunt reprezentați cu aripi si purtând săbii, ca simbol al biruinței asupra râului. Mai mult decât atât, ei sunt călăuzele sufletelor celor adormiți in drumul lor spre Rai.

De Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, cine nu se spune acestei reguli fiind sortit sa aibă parte de mare chin înaintea morții. Oamenii trebuie sa mearga la biserica, sa aprinda lumanari, sa se roage pentru belsug si sanatate.

Radio Oltenia- Craiova le ureaza La multi ani, tuturor celor care poarta numele acestor Sfinti!

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
8 noiembrie: Ziua internațională a radiologiei!

Un punct cheie asupra căruia organizatorii vor să tragă un semnal de alarmă și în 2016 este legat de importanța...

Închide