DE ACTUALITATE

La mulți ani, Marcel Iureș!

Actorul Marcel Iureş s-a născut, pe 2 august 1951, la Băileşti, judeţul Dolj. A absolvit, în 1978, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

În perioada 1978-1980, a jucat la Teatrul National Cluj, după care a desfăşurat, începând din anii ’80, o prodigioasă activitate teatrală la”Bulandra” şi ”Odeon” din Bucureşti.

Marcel Iureş a făcut senzaţie în cadrul unui turneu, susţinut în Marea Britanie, în 1993 şi 1994, cu spectacolul ”Richard al III-lea”, în regia lui Mihai Măniuţiu.

Din 1995, Marcel Iureş este preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din România.

După 1995, i-au fost deschise porţile Hollywood-ului, unde a jucat în ”Misiune: Imposibilă” (”Mission: imposible”, 1996), alături de Tom Cruise, în ”Pacificatorul” (”The Peacemaker”, 1997), împreună cu Nicole Kidman şi George Clooney, în ”Războiul lui Tom Hart”, 2002, avându-i ca parteneri pe Bruce Willis şi Colin Farrell.

”Războiul lui Tom Hart”, Marcel Iureș și Bruce Willis

În anul 2014, actorul Marcel Iureş, împreună cu Teatrul Act, a început o colaborare inedită, la Craiova, cu Teatrul de Păpuşi ”Colibri”.

La mulți ani, Marcel Iureș!

%d blogeri au apreciat: