DE ACTUALITATE

Lacătele iubirii, scoase la licitație

Organizatorii speră să strângă între 100.000 și 150.000 de euro

Împarte cu prietenii tăi

Lacătele de pe celebrul Pont des Arts din Paris, dovezi prin care îndrăgostiți din întreaga lume și-au jurat iubire eternă, sunt expuse începând de joi în capitala franceză și vor fi scoase la licitație pentru a ajuta organizațiile care sprijină refugiați, relatează EFE.

Organizatorii speră să strângă între 100.000 și 150.000 de euro din cele 165 de loturi scoase la vânzare și care includ lacăte în formă de inimă, sau având legat un mini Turn Eiffel, sau cuvinte scrise în diferite limbi străine.

Inițiativa caritabilă își are originea în luna mai 2016, când primăria Parisului a cerut înlăturarea definitivă a lacătelor de pe cele 37 de balustrade ale podului Pont des Arts, care se întinde peste Sena și aflat în apropiere de catedrala Notre Dame.

Potrivit municipalității, structura pasarelei era amenințată de cele aceste 70 de tone de metal ale acestor mărturii de dragoste. Pentru expunerea lor au fost alese doar acele piese care au o anumită valoare artistică.

Lacătele au fost plasate pe o mare platformă din lemn care dă impresia că poți avea o bucată reală din Pont des Arts la tine acasă. Între loturile scoase la vânzare figurează lacăte în formă de inimă, înlănțuite de un Tour Eiffel în miniatură, sau având scrise cuvinte în diferite limbi de la engleză și până la chineză.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Zilele Municipiului Târgu Jiu

Zilele Municipiului Târgu Jiu vor debuta luni, 15 mai

Închide