DE ACTUALITATE

Legea bugetului de stat, la reexaminare, în Parlament

Cererea de reexaminare a preşedintelui României privind Legea bugetului de stat va fi în atenţia senatorilor şi deputaţilor săptămâna viitoare, după ce ieri preşedintele a trimis documentul în Parlament.

În textul cererii se arată că legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către legislativ, întrucât alocarea resurselor bugetare este pe de o parte fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Atât premierul Viorica Dăncilă, cât şi alţi reprezentanţi ai puterii au criticat refuzul preşedintelui de a promulga Legea bugetului de stat. Ei au arătat efectele negative ale întârzierii adoptării acestuia în mai multe sectoare de activitate.

Amintim că, în această săptămână, Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind bugetul de stat pe acest an, dar a admis-o pe cea referitoare la legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în bugetul de stat.

Ieri, Curtea a explicat, în motivarea sa, că reluarea discuţiilor după data de 13 februarie, când Camera decizională a stabilit prin vot decizia definitivă asupra legii plafoanelor, încalcă normele Constituţiei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: