DE ACTUALITATE

Ludovic Orban, urmarit penal de DNA, se retrage din cursa pentru Primaria Bucuresti

Prim-viceprepreşedintele PNL Ludovic Orban anunţă că îşi va da demisia din funcţiile deţinute în partid şi la conducerea Camerei Deputaţilor, după ce a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

În plus, liberalul îşi va retrage – potrivit propriilor declaraţii – candidatura pentru postul de primar general al Capitalei.

Procurorii anticorupţie îi impută că, în calitatea sa de lider politic, ar fi obţinut foloase necuvenite.

Ludovic Orban neagă toate acuzaţiile.

Ludovic Orban se află de astăzi, cel puţin două luni, sub control judiciar.

Într-un comunicat de presă, procurorii anticorupţie susţin că liderul liberal ar fi beneficiat de foloase necuvenite.

Concret, anchetatorii îl acuză că la începutul lunii trecute ar fi contactat un om de afaceri cunoscut, căruia i-ar fi cerut sprijin financiar în campania sa electorală din această vară, pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Potrivit sursei amintite, după jumătatea lunii martie, ar fi existat o a doua întrevedere, când politicianul i-ar fi solicitat 50.000 de euro în numerar.

Banii ar fi urmat să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în două posturi de televiziune, în schimbul promovării imaginii candidatului.

Omul de afaceri ar fi acceptat, la rândul său, să facă plata, în speranţa că va obţine sprijinul parlamentarului în lărgirea domeniilor sale de interes în afaceri.

Ludovic Orban respinge însă aceste acuzaţii.

Ludovic Orban: „Nu am încasat niciun folos necuvenit. Îmi retrag candidatura de la funcţia de primar general din partea Partidului Naţional Liberal. Nu vreau să periclitez, sub nicio formă, prin bănuieli legate de fapte de corupţie, şansa Partidului Naţional Liberal de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei”.

Copreşedintele liberal Alina Gorghiu a spus însă că şi-ar fi dorit ca Ludovic Orban să rămână în cursa pentru Primăria Bucureştiului, dar şi că partidul are toate resursele pentru desemnarea unui nou candidat în locul lui.

Potrivit ultimelor declaraţii, conducerea PNL urmează să stabilească mâine noul candidat la funcţia de primar general al Capitalei, în locul lui Ludovic Orban.

 

%d blogeri au apreciat: