DE ACTUALITATE

Mădălin Voicu și Nicolae Păun, trimiși în judecată de DNA

Deputatii sunt vizati în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Împarte cu prietenii tăi

Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun au fost trimiși în judecată, astazi, de procurorii DNA, alături de alte persoane, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă, anunta Agerpes.

Nicolae Păun a fost trimis în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și folosire cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

În cazul lui Mădălin Voicu, acuzațiile sunt de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Acuzațiile vizează și proiectul cu finanțare europeană intitulat „Acces pe piața muncii — O șansă pentru tine”, derulat de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” în perioada 2010 — 2013.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Invitat la matinal- joi, 21 iulie

Dna. Amelia Etegan, Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, despre "Traditiile verii" de la Craiova.

Închide