DE ACTUALITATE

Maratonul papusilor craiovene la Drobeta Turnu Severin

Teatrul Colibri va participa la Festivalul Toamna Severineana.

Împarte cu prietenii tăi

Teatrul Colibri va onora invitaţia Casei Municipale de Cultură din Drobeta de a participa la Festivalul Toamnă Severineană, în perioada 25 – 27 septembrie 2015. Severinenii se vor bucura de trei spectacole şi o expoziţie marca Fabrica de poveşti electroCOLIBRI din Craiova. Frumoasa construcţie Castelul de apă va găzdui expoziţia itinerantă Cartea, păpuşa, povestea, care pune în valoare păpuşi, recuzită, elemente de decor văzute de-a lungul timpului pe scenă la Colibri. Expoziţia a mai fost vernisată la Craiova, la Arad, la Târgu-Jiu şi la Slatina.

În Toamna Severineană se vor număra spectacolele: Jocuri magice, Vintage Puppets şi Beatles, my love!.

Vineri, 25 septembrie, la ora 17:00 va fi prezentat spectacolul interactiv Jocuri magice, reprezentaţie ce aduce în luminile rampei prietenia şi valorile ei. Dăruite le sunt copiilor, părinţilor şi bunicilor de actorii: Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regizorul spectacolului este Titus Jukov, iar scenografia este o creaţie Vladimir Cantor.

Sâmbătă, 26 septembrie, la ora 17:00 este programat spectacolul Vintage Puppets, de Ionica Dobrescu, pe care o găsim şi în distribuţie alături de actorii Iulia Cârstea, Alis Ianoş, Daniel Mirea, Emanuel Popescu. Acest spectacol s-a jucat în cadrul festivalului dedicat artei animaţiei Puppets Occupy Street, ce se desfăşoară la Craiova de doi ani încoace, în perioada 25 august – 1 septembrie.

Duminică, 27 septembrie, ora 17:00 este rezervată spectacolului Beatles, my love!, o expoziție vivantă inspirată de muzica Beatlesilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuși din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual. Însuflețite de actori, păpușile intră într-un dialog ritmat cu copiii de toate vârstele.

Festivalul Toamnă Severineană, ajuns la a IX-a ediţie, este organizat de Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin şi Casa Municipală de Cultură din localitate.

 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Zile de poveste pentru copii la Teatru Colibri

Du-ti si tu copilul la un minunat spectacol cu papusi. Afla de aici programul lunii octombrie.

Închide