DE ACTUALITATE

Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de combustibil, alimente și medicamente dacã pãrãsește Uniunea Europeanã fãrã acord

Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de combustibil, alimente și medicamente dacã pãrãsește Uniunea Europeanã fãrã acord, potrivit unor documente ale guvernului de la Londra care au ajuns în posesia publicației Sunday Times.

Un Brexit nereglementat va duce, totodatã, la blocaje în porturi care ar putea dura pânã la trei luni, precum și la reapariția controlului la frontiera dintre Irlanda de Nord și Irlanda – ceea ce ar reprezenta o loviturã pentru procesul de pace nord-irlandez.

Documentele citate de Times nu prezintã cel mai rãu scenariu, ci efectele probabile ale unui Brexit fãrã acord, noteazã Reuters.

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat în repetate rânduri cã țara sa va ieși din UE cu sau fãrã acord pe 31 octombrie.

Acordul la care ajunseserã Londra și Bruxellesul a fost respins de Parlamentul britanic și nu este agreat nici de actualul premier.

Uniunea Europeanã susține în continuare documentul și nu este dispusã sã negocieze o altã înțelegere.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
În Hong Kong este programat un marș al mișcãrii pro-democrație la care organizatorii așteaptã un milion de participanți

Închide