DE ACTUALITATE

Masa Tăcerii, în expoziţia organizată în clădirea Justus Lipsius a Consiliului UE

O reprezentare a unei secţiuni din ansamblul de la Târgu-Jiu al lui Constantin Brâncuşi, respectiv Masa Tăcerii, va fi prezentată în expoziţia organizată în clădirea Justus Lipsius a Consiliului UE, în cadrul manifestărilor culturale organizate cu ocazia exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale transmis, luni, Agerpres.

Aceste manifestări vor urmări promovarea bogăţiei moştenirii culturale, ţările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie, cât şi de un sentiment de apartenenţă la un spaţiu cultural comun, precizează ministerul.

Motto-ul expoziţiei organizate de România, prin Ministerul Culturii, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene va fi „Arhitectura este sculptură locuită”, un citat din Constantin Brâncuşi.

„România va prezenta în Atrium un fragment din patrimoniul său cultural, integrat în spaţiul universal al culturii europene. Suntem gata să obţinem rezultate concrete în cadrul Preşedinţiei rotative, în interesul cetăţenilor europeni. Este o imensă onoare pentru cultura românească să aibă ocazia de a se manifesta în inima instituţională a Europei”, a declarat ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Potrivit comunicatului citat, standul expoziţional cu replica Mesei Tăcerii a fost amenajat zilele acestea şi sugerează un spaţiu de locuire urban, imaginar sau academic – Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire şi diferitele genuri culturale. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărţi ale autorilor români traduse în limbi de circulaţie internaţională. 

%d blogeri au apreciat: