DE ACTUALITATE

Măsuri de îmbunătăţire a procesului electoral, solicitate de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi Guvernului o scrisoare în care prezintă măsurile de îmbunătăţire a procesului electoral pe care le propune grupul de lucru al Administraţiei Prezidenţiale după scrutinul din 26 mai.

Şeful statului solicită Guvernului să elaboreze cât mai repede un proiect de lege care să fie adoptat de Paralment până la finalul acestei sesiuni legislative. Klaus Iohannis a precizat că este gata şi să convoace o sesiune extraordinară a legislativului pentru adoptarea legii în cel mai scurt timp. Carmen Gavrilă:

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat, pentru un post de televiziune, că nu era nevoie de acest îndemn al preşedintelui, pentru că exact aceasta este şi preocuparea Partidului Social Democrat, care nu mai doreşte ca în Diaspora să existe cozi la urne cum au fost la 26 mai.

El a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă pregăteşte deja nişte schimbări legislative în acest sens, care vor fi prezentate guvernului săptămâna viitoare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
RomânIA Autentică

Închide