DE ACTUALITATE

Meciuri trucate în Grecia

Pedepse cu închisoarea pentru 58 de persoane

Împarte cu prietenii tăi

58 de persoane, printre care mai mulţi jucători şi oficiali din fotbalul grec, au fost condamnate miercuri la pedepse cuprinse între 30 de luni şi 10 ani de închisoare, unele cu suspendare, în cadrul unui amplu scandal legat de meciuri trucate, care a zguduit fotbalul grec în 2011, informează AFP.

Fostul fundaş internaţional Avraam Papadopoulos a fost găsit vinovat de către Curtea de apel din Atena pentru pariuri ilegale pe meciuri în care a fost implicat, în unele cazuri, fostul său club Olympiakos Pireu, la care evolua în perioada respectivă. Fotbalistul, aflat în prezent la Brisbane, în Australia, a fost condamnat la 30 de luni de închisoare.

Jucătorul lui Apollon Smyrnis, Kostas Mendrinos, a primit o condamnare similară de 30 de luni de închisoare, în timp ce fostul jucător al lui GS Ilioupoli, Michalis Nikolopoulos, a primit patru ani de închisoare cu suspendare, cu condiţia să se prezinte în fiecare lună la poliţia locală, pentru a fi supervizat de către un agent de la protecţia socială.

Nikolopoulos a fost găsit, la rândul său vinovat, pentru pariuri ilegale, precum şi pentru corupţie, cu ocazia a două meciuri.

Fostul preşedinte al clubului Ilioupoli, Giorgos Tsakogiannis, a primit cea mai grea pedeapsă, de 10 ani şi 10 luni de închisoare pentru jocuri şi pariuri ilegale, corupţie, spălare de bani, tentativă de extorsiune şi posesie de arme ilegale.

Proprietarul echipei Asteras Tripolis, Dimitris Bakos, precum şi preşedintele acestui club, Giorgos Borovilos, au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie

Achilleas Beos, primarul oraşului Volos, din nordul Greciei, şi fost preşedinte al clubului Olympiakos Volos, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru corupţie, manipularea rezultatelor a două meciuri şi pariuri ilegale.

Toţi cei condamnaţi au dreptul să facă apel.

Acest vast scandal legat de meciurile trucate din Grecia a implicat în total 84 de persoane, printre care şi patronul lui Olympiakos Pireu, Vangelis Marinakis, care a fost achitat, alături de alte 24 de persoane. Anchetele au fost deschise după publicarea de către UEFA a unei liste de 41 de meciuri considerate suspecte, două dintre ele din prima divizie şi multe altele din liga a doua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Târgul de carte Gaudeamus – Radio România: Lansare de carte: „Înfruntând hazardul”

Moderator: Davian Vlad, realizator Radio Oltenia Craiova

Închide