DE ACTUALITATE

Militarii români au trecut din nou Carpaţii

Romanii trec Carpatii

Militarii români au trecut azi-noapte, în mod simbolic, Carpaţii, la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Au fost executate marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu un secol în urmă, ostaşii Armatei României luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi.  30 de militari cu torţe din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bedulescu”, însoţiţi de localnici, au trecut prin pasul Oituz. Comandatul brigăzii, generalul Marius Giurcă :

 


 

A fost depusă o coroană de flori la monumentul eroului Emil Rebreanu din localitatea Palanca, aflată la fosta graniţă a Imperiului austro-ungar. Unul dintre localnicii prezenţi la manifestări spunea că nu este familie în această comună în care să nu fi fost o jertfă pentru reîntregirea ţării. Dumitru Cojocaru:

 

 

Tot ieri, au avut loc ceremonii la Curtea de Argeş. Astăzi, la Bucureşti, va avea loc o manifestare comemorativă, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, iar mâine, tot în Capitală, se vor desfăşura o masă rotundă, un exerciţiu militar, precum şi un concert de muzică de fanfară.

Peste 330 de mii de militari şi-au pierdut viaţa şi aproape 76 de mii au rămas invalizi în urma acestei conflagraţii mondiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: RRA

%d blogeri au apreciat: