DE ACTUALITATE

Ministerul educației propune o dezbatere (audio)

Profesorul de matematica, Marius Lobaza, explica un exercitiu, in timpul unei ore, la Colegiul National Banatean Timisoara, luni, 20 noiembrie 2006. Membrii sindicatelor din invatamant au intrat in greva japoneza, protestul fiind organizat in perioada in care bugetul de stat pe 2007 este discutat in Parlament, cadrele didactice fiind nemultumite fata de procentul alocat educatiei. LUIZA PUIU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, anunţă că va lansa în toamnă o dezbatere pe tema reorganizării sistemului de învăţământ, în special în privinţa liceului, întrucât rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat nu sunt mulţumitoare. El ne-a declarat că schimbările se vor face doar după ce toţi factorii implicaţi – adică profesori, părinţi şi elevi – se vor pune de acord. Mircea Dumitru:


Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 66,7%. Contestaţiile se pot depune astăzi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 16 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să fi obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă şi media generală să fie 6.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: