DE ACTUALITATE

Ministerul Sanatatii: supliment de 140.000 de doze de vaccin antigripal

Iata ce a declarat Ministrul Sanatatii.

Împarte cu prietenii tăi

Dozele de vaccin gripal au fost suplimentate cu 143.000, la cererea direcţiilor de sănătate publică, pentru a evita îmbolnările, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, în ultimele două luni fiind vaccinate peste 460.000 de persoane.

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat iniţial 500.000 de doze de vaccin gripal, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârşitul anului trecut, pentru prevenirea afecţiunile respiratorii şi a gripei în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

„La cererea direcţiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creşterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obţine gratuit acest vaccin”, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Concert de An Nou la Filarmonica „Ion Dumitrescu”

Concert extraordinar - susţinut de orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe Maestrul MATEI CORVIN.

Închide