DE ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii vrea etichete pentru pepeni

Ministerul Agrigulturii și Dezvoltării Rurale(MADR) a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordin prin care reglementează modelul etichetei pentru produsul pepeni, comercializat de producătorii agricoli. Astfel, eticheta trebuie să fie confecționată din hartie A4, plastifiată transparent, să fie imprimată Landscape, față-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului și prețul de vânzare.

În vederea asigurării trasabilității produsului pepene, structurile cu atribuții în inspecții tehnice din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene și a Municipiului București verifică atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum și documentul de identitate al producătorului agricol.

Monitorizarea verificărilor  se realizează de către Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în baza informărilor transmise de Direcțiile Agricole Județene, săptămânal.

Verificarea afișării de către producătorii agricoli a etichetelor se realizează prin sondaj de către Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: