DE ACTUALITATE

Ministrul Finantelor la Radio Romania Actualitati

Ministrul Finanţelor a răspuns îngrijorărilor exprimate de reprezentanţii Comisiei Europene cu privire la scăderea cotei de TVA.

Împarte cu prietenii tăi

                   Prin diminuarea cotei standard de TVA de la 24 la sută la 19 la sută va fi stimulat nu doar consumul populaţiei, dar şi crearea a peste o sută de mii de noi locuri de muncă, a estimat astăzi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, invitat al emisiunii Probleme la zi de la Radio România Actualităţi. El a susţinut că România îşi poate permite adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală pentru ca populaţia să simtă efectele creşterii economice, deşi a recunoscut că într-o primă fază tăierea taxei pe valoarea adăugată va crea un gol în buget:Astăzi, ministrul Finanţelor a răspuns îngrijorărilor exprimate de reprezentanţii Comisiei Europene cu privire la scăderea cotei de TVA, dând asigurări că România îşi va menţine deficitul bugetar până la nivelul de 3 la sută şi că îşi va respecta angajamentele asumate în acordurile cu creditorii săi internaţionali. De altfel, responsabilii guvernamentali români au încercat şi astăzi la Bucureşti, în discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, să apere justeţea deciziilor de reducere a unor taxe.

Autorităţile române nu au reuşit să ajungă la un acord cu reprezentanţii Comisiei Europene în privinţa Codului Fiscal, a declarat astăzi ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici. Subiectul urmează să fie dezbătut în cadrul întâlnirii miniştrilor de finanţe (ECOFIN) din 14 iulie, iar Fondul Monetar Internaţional nu va mai face vizita de evaluare luna viitoare, pentru că va avea deja concluziile misiunii Comisiei Europene, a adăugat Eugen Teodorovici.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Majorarea pretului gazelor in atentia Executivului

Preţul gazelor naturale din producţia internă pentru populaţie şi CET-uri va creşte, începând cu 1 iulie, de la 53 la...

Închide