DE ACTUALITATE

Mircea Cărtărescu, premiu pentru literatură europeană

Scriitorul va primi astazi, 27 iulie, premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015.

Împarte cu prietenii tăi

Scriitorul Mircea Cărtărescu va primi, astazi, 27 iulie, la Salzburg, premiul de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015, în valoare de 25.000 de euro, pentru întreaga sa operă literară, care se bucură de recunoaştere internaţională.

Ceremonia de acordare a premiului va avea loc în deschiderea Festivalului Salzburg, distincţia fiind acordată de ministrul austriac al Culturii, Josef Ostermayer, iar discursul de laudatio va fi rostit de Ernest Wichner, director al Literaturhaus Berlin, conform Mediafax.

În luna aprilie a acestui an, Mircea Cărtărescu a fost desemnat câştigătorul acestei prestigioase distincţii literare europene, în valoare de 25.000 de euro, pentru întreaga opera literară, care se bucură de o importantă recunoaştere internaţională.

După Eugène Ionesco, câştigătorul din 1970, Mircea Cărtărescu este primul autor român distins cu acest premiu literar, decernat din 1965.

Printre laureaţii din anii trecuţi ai premiului se numără scriitori ca W. H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Marias, John Banville.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Noi tiruri de artilerie turce

Artileria turcă a bombardat ieri poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Închide