DE ACTUALITATE

Misiune FMI, la Bucureşti (audio)

Temele au fost prezentate astăzi

Împarte cu prietenii tăi

O misiune a Fondului Monetar Internaţional va sosi săptămâna viitoare la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile şi ceilalţi actori interesaţi din mediul de afaceri şi societatea civilă. Temele care vor fi discutate, ca şi prognozele şi recomandările Fondului pentru România, au fost prezentate, astăzi, la un forum de specialitate, de către reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg:


Oficialul FMI a mai precizat ca fondul anticipează o reducere a inflaţiei către 3,5% la finalul acestui an, dar un deficit bugetar de 3,6% din PIB.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, dă, însă, asigurări că România se va încadra în ţinta de deficit bugetar de sub 3%pe anul în curs. El a precizat, astăzi, că şi execuţia bugetară pe anul viitor se va încadra în deficitul bugetar asumat astfel încât toate cheltuielile să fie acoperite în concordanţă atât cu priorităţile Uniunii Europene, cât şi cu cele ale României. Eugen Teodorovici a dat asigurări şi că salariile bugetarilor nu vor fi îngheţate anul viitor.

Pe de altă parte, senatorul PNL Forin Câţu susţine că execuţia bugetară pe anul viitor nu se va încadra în ţinta de deficit asumată. El a declarat că datele apărute astăzi arată că economia este în derivă, iar consecinţele acestei situaţii se vor vedea în perioada următoare. Florin Câţu:

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Atenţionare de călătorie – Spania

Cod portocaliu de ploi puternice şi vânt

Închide