DE ACTUALITATE

Mobilitatea romilor în interiorul UE – dincolo de retorici

Astăzi, la Craiova, a debutat conferința europeană „Roma Intra EU mobility– Beyond Rhetorics” (Mobilitatea romilor în interiorul UE – dincolo de retorici), organizată de Institutul pentru Politici de Dezvoltare (IDP), Centrul Cultural al Romilor „O Del Amenca” (ODA) și  Platforma Civică  Aresel.

Evenimentul, în cadrul căruia sunt abordate  probleme pe care le întâmpină romii în țările europene dar și în România, nu s-a bucurat însă, cel puțin în această primă zi din cele două programate pentru desfășurare, de participarea tuturor invitaților, în special reprezentanți ai autorităților cu responsabilități și putere de decizie în domeniu, dar și ai ambasadelor din România ale Italiei, Suediei, Franței și Germaniei. Comisia Europeană este și de această dată exemplu, prin prezența în cadrul lucrărilor a șefului Unității pentru Romi – Directoratul General pentru Justiție, Szabolcs Schmidt, alături de domnia sa aflându-se Dinu Adam, din partea Ministerului pentru Fonduri Europene și Nicolay Kirilov, din partea Conferinței permanente pentru romi din Bulgaria precum și reprezentanți ai organizațiilor rome și primari din comune cu importante comunități de romi.

Despre obiectivul urmărit prin organizarea conferinței, a vorbit, în deschiderea lucrărilor, Alin Banu, directorul Institutului pentru Politici de Dezvoltare:

Cât despre mobilitatea romilor și libera mișcare în interiorul Uniunii, Szabolcs Schmidt a declarat:

Conferința europeană „Roma Intra EU mobility– Beyond Rhetorics” (Mobilitatea romilor în interiorul UE – dincolo de retorici) se va încheia miercuri, 13 februarie 2019.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
O nouă unitate de îngrijire pentru pacienții cu tuberculoza multidrog-rezistentă

Marți, 12. februarie 2019, a fost prezentată noua unitate de îngrijire pentru pacienții cu tuberculoza multidrog-rezistentă din cadrul Spitalul de...

Închide