DE ACTUALITATE

Museum Rocket – primul targ pentru muzee si antreprenori!

Afla mai multe detalii din articol!

Împarte cu prietenii tăi

Deși astăzi pare că muzeele au un drum lung de parcurs pentru a deveni spații inovative și creative, să nu uităm că pentru mult timp ele au fost pioneri în lumea culturală în ceea ce privește colaborarea și promovarea inovației. Muzeele nu sunt doar arhive ale trecutului, ci și laboratoare de imaginație ale viitorului și astfel pot deveni partenerii antreprenorilor creativi de astăzi!

Museum Rocket este primul eveniment care aduce laolaltă tineri creatori, startup-uri, experți culturali și reprezentanți ai muzeelor. Evenimentul este inițiat de We Are Museums și va include 25 de start-up-uri din Europa care au dezvoltat produse și servicii care pot fi compatibile cu activitatea muzeelor. Scopul târgului Museum Rocket este de a contribui la creșterea pieței locale de startup-uri și de a iniția colaborări cu organizațiile culturale.

Pentru startup-uri acest târg reprezintă ocazia de a cunoaște diferite tipuri de organizații culturale și de a înțelege cum pot deveni acestea clienți pentru business-urile lor. Fie că un proiect este gândit exclusiv pentru domeniul cultural, sau este un instrument pentru a ameliora experiența unui vizitator, de a colecta și analiza date sau de a comunica cu publicurile unui muzeu – startup-urile sunt încurajate să aplice pentru un stand gratuit la târgul Museum Rocket.

Pentru o zi întreagă, la Museum Rocket vor fi prezenți digital project managers de la muzee din Europa, potențiali investitori, mentori, start-up-uri, artiști digitali și inovatori culturali. Participanții vor putea descoperi studii de caz prezentate de profesioniști muzeali ce colaborează cu antreprenori precum Rijksmuseum (Rijksstudio) sau Tate (IK Prize). Kalam Ali de la festivalul European Pioneers va prezenta “secretele” pentru a accelara dezvoltarea unui startup.

Cei care vor să aplice o pot face până pe 15 februarie la http://www.wearemuseums.com/museumrocket/.
Startup-urile selectate vor fi anunțate pe 1 martie 2016.

 

sursa: Bucuresti FM

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Halep nominalizata pentru Fed Cup

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Cehia, programat...

Închide