DE ACTUALITATE

Netanyahu, mesaj despre Ambasada României, după întâlnirea cu Dragnea și Dăncilă

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu a postat vineri un mesaj

Împarte cu prietenii tăi

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu a postat vineri un mesaj pe contul său oficial de Facebook, despre vizita delegației române.

‘Premierul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit săptămâna aceasta cu premierul român, cu ministrul român de externe şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor din România. Aceste întâlniri au reflectat relaţia specială dintre naţiunile noastre de-a lungul multor ani. Premierul (israelian n.red) le-a mulţumit oaspeţilor săi pentru prietenia lor şi pentru vizita desfăşurată în timpul evenimentelor ce marchează a 70-a aniversare a independenţei Israelului’, se arată în textul difuzat.

‘În cadrul acestor întâlniri, premierul a discutat cu oaspeţii săi despre diferitele modalităţi de consolidare a relaţiilor dintre cele două ţări şi au convenit o reuniune comună a celor două guverne la Bucureşti în lunile următoare. Investitori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri israelian vor participa de asemenea la această întâlnire pentru a aprofunda legăturile comerciale, tehnologice, de investiţii, în sectorul cibernetic şi al sănătăţii dintre Israel şi România’, precizează postarea executivului israelian.

Acesta mai consideră în acelaşi mesaj drept un lucru ‘firesc’ ca sediile ambasadelor în Israel să fie la Ierusalim, întrucât acolo se află de asemenea Knessetul (parlamentul israelian), preşedinţia israeliană şi guvernul, salutând totodată ‘decizia istorică’ a preşedintelui Donald Trump de mutare a ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

‘Premierul Netanyahu şi-a exprimat speranţa că există un sprijin larg în România pentru un pas similar şi că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil, evidenţiind astfel încă o dată prietenia istorică dintre cele două ţări’, încheie guvernul israelian în mesajul său.

Sursa: Agerpres

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Alertă în Cluj. Un copil de 2 ani a dispărut din curte și e căutat de 100 de persoane

Băieţelul răspunde la numele de Alex. Atunci când a dispărut purta o...

Închide