DE ACTUALITATE

Noaptea Muzeelor, în Olt

Muzeul Județean Olt sarbatorește sâmbata, 18 mai, Ziua și Noaptea Muzeelor, alaturi de muzee din întreaga lume.

Conducerea instituției organizeaza cu ocazia celor doua evenimente un program special care include vizite gratuite, vernisaje, ateliere de creație, schimb de experienta între specialiștii din instituțiile muzeale ale județului.

Ziua Internaționala a Muzeelor va aduce și pentru public un program special, accesul vizitatorilor la Muzeul Județean Olt fiind gratuit începând cu ora 10.00 a dimineții de sâmbata și pâna la miezul nopții. Muzeul Județean Olt deschide ușile publicului atât la sediul central, din str. Ana Ipatescu, cât și la Galeria ARTIS- Bdul AI Cuza. 

Începând din 1977 muzeele din întreaga lume sarbatoresc la 18 mai, la inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor, Ziua Internaționala a Muzeelor.

În acest an, tema este: Muzeele ca centre culturale. Viitorul tradiției, prin care se evidențiaza rolul muzeelor la conectarea tradițiilor cu realitatea contemporana.

Inițiata de Ministerul Culturii din Franța în 2005, manifestarea „Noaptea muzeelor” se desfașoara în continuarea „Zilei Muzeelor“. Ea se afla sub patronajul Consiliului Europei, al Comisiei Naționale pentru Unesco și al Consiliului Internațional al Muzeelor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Sarbatoarea Bujorului, la Radomirești, Olt

Închide