DE ACTUALITATE

Noaptea Muzeelor, la Târgu-Jiu

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” vă invită, sâmbătă 18 mai 2019, între orele 16.00 și 24.00, la o nouă ediție dedicată Nopții Muzeelor, o noapte în care gorjenii vor putea intra gratuit la Muzeul de Istorie şi Arheologie şi la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, precum şi la Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti. Programul include şi unele surprize, prezent pe afiş  şi inclus în programul manifestării fiind şi caricaturistul de serviciu, Şai.

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel ce s-a desfăşurat în anul 1997 în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituţiilor organizatoare, precum şi numărul de vizitatori.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Călărași, în județul Dolj (audio)

Închide