DE ACTUALITATE

Noi legi anti-fumat

Va fi interzis să se fumeze chiar și în curțile interioare ale spitalelor. Noile măsuri vor intra în vigoare din luna decembrie a acestui an.

Împarte cu prietenii tăi

Din luna decembrie a acestui an, în Italia va fi ilegal să fumezi în mașină în prezența copiilor sau a femeilor însărcinate, dar și în curțile interioare ale spitalelor, în vreme ce persoanele care vând țigări minorilor riscă să primească amenzi de 4.000 de euro.

Guvernul de la Roma a aprobat aseară decretul legislativ asupra produselor care conțin nicotina.

Dispar de pe piața italiană pachetele de 10 țigări, care erau mai accesibile tinerilor, și sunt introduse imaginile „șocante” pe pachetele de țigări pentru a diminua consumul.

Cei care vând țigări minorilor riscă să primească amenzi de 4000 de euro.

Va fi interzis să se fumeze chiar și în curțile interioare ale spitalelor. Noile măsuri vor intra în vigoare din luna decembrie a acestui an.

În Italia nu se va mai fuma în parcurile publice, pe stadioane și pe plajele amenajate, dar și în filmele sau serialele de TV naționale, dacă se fumează prea mult, dacă aceste țigări sunt aprinse în secvențe nenumărate. Acestea sunt alte restricții pe care Ministerul italian de Sănătate intenționează să le introducă pentru a reduce numărul de fumători.

Numărul fumătorilor este de aproximativ 10,3 milioane (19,5% din populație) din cele 52,3 milioane de locuitori cu vârste de peste 14 ani.

În special bărbații fumează în Italia: 6,2 milioane, în vreme ce femeile sunt în număr de 4,1 milioane. 70% dintre consumatori au început să fumeze înainte de vârsta majoratului, iar 94% înainte de 25 de ani.

Cifrele sunt însă alarmante în cazul persoanelor decedate din cauza consumului exagerat de țigări sau a fumului: între 70.000 și 83.000 de persoane pe an numai în Italia.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cel mai asteptat film al anului va avea premiera pe 14 decembrie!

May the force be with you!

Închide