DE ACTUALITATE

Nou focar de pestă (audio)

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, ieri, în localitatea Horia

Împarte cu prietenii tăi

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, ieri, în localitatea Horia, din judeţul Constanţa. Pentru limitarea răspândirii virsului, autorităţile au decis să sacrifice toate animalele bolnave. Pesta porcină africană a afectat, până acum, aproape 230 de localităţi din 13 judeţe şi au fost eutanasiaţi aproximativ 300 de mii de porci. Situaţia este atent monitorizată şi sunt luate măsuri în funcţie de situaţia de pe teren, a precizat, la Radio România Actualităţi, purtătorul de cuvânt al ANSVSA, Rareş Hăbeanu:
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat asigurări că, după erdicarea bolii, creşterea porcilor în gospodării va fi reluată în condiţii de siguranţă. El a făcut, ieri, la Radio România Actualităţi, un nou apel pentru respectarea condiţiilor de igienă şi le-a promis fermierilor că-şi vor primi subvenţiile:


Între timp, PNL cere demisia ministrul Agriculturii pentru modul în care a gestionat criza pestei porcine africane. Liberalii au depus, ieri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă care va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
1.914 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Spania - 951, Germania - 453, Marea Britanie - 202…

Închide