DE ACTUALITATE

Noua lege a fumatului

Parlamentul Marii Britanii a aprobat miercuri, 11 martie, o lege conform căreia toate pachetele de țigări vor arăta la fel. Așadar, pe noile pachetele simple va fi tipărit numai numele producătorului și/sau al brandului. Legea este menită să promoveze sănătatea publică și în rândul tinerilor, creând prejudicii companiilor de tutun, care își vor promova marfa mai greu, datorită faptului că toate pachetele vor arăta la fel.

tigari2

În favoarea legii au votat 367 de parlamentari britanici, dar 113 au fost împotrivă. Potrivit Ministrului Sănătații Publice, Jane Ellison, legea “pachetelor standard de țigări” va intra în vigoare până în luna mai, 2016.

Companiile de țigări au reacționat imediat, majoritatea anticipând această acțiune legislativă. Conducătorii mai multor branduri de țigări au declarat că vor lua măsuri în instanță, pentru a proteja drepturile de promovare ale companiilor pe care le conduc.

În 2014, potrivit institutului de cercetare de marketing Euromonitor International, industria tutunului în Marea Britanie valora aproximativ 29 miliarde de lire (41 miliarde euro). Un pachet de țigări în Anglia costă nu mai puțin de 8 lire (11 euro).

Proiectul de lege propus în parlamentul britanic rivalizează cu măsurile luate în Australia în anul 2012. Australienii au introdus o lege care obligă companiile de țigări să își vânda marfa în pachete de culoare verde măsliniu, pe care sunt printate imagini sau mesaje despre efectele nocive ale fumatului.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Procente la simulare

       Ponderea elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a care au obţinut note peste 5 la simularea naţională a...

Închide