DE ACTUALITATE

Noua lege a RCA, criticată atât de reprezentanţii societăţilor de service, cât şi de asiguratori

Asociaţia societăţilor de service auto independente îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să…

Împarte cu prietenii tăi

Asociaţia societăţilor de service auto independente îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea RCA şi să o retrimită parlamentului pentru reexaminare.

Asociaţia consideră că legea are mai multe prevederi neconstituţionale, care se răsfrâng asupra celor 6 milioane de proprietari de autovehicule din România şi asupra pieţei de profil. Reprezentanţii societăţilor de service dezaprobă faptul că termenul de plată a despăgubirii a fost majorat de patru ori, în condiţiile în care acest termen nu este respectat de către asiguratori în majoritatea cazurilor, se arată într-un  comunicat.

De asemenea, reprezentanţii societăţilor de service consideră că stabilirea unor tarife de referinţă pentru poliţele RCA încalcă regulile pieţei concurenţiale, atât timp cât firmele de asigurări îşi stabilesc singure costurile de primă RCA indiferent de preţurile de referinţă stabilite prin lege, se mai arată în comunicat. Săptămâna trecută, şi brokerii de asigurări şi-a exprimat nemulţumirea faţă de noua lege a RCA, despre care spun că încalcă regulile concurenţei.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea se strică din nou

Meteorologii anunţă că ...

Închide