DE ACTUALITATE

Noua Piață Veche din Craiova (proiect)

Consilierii locali craioveni au aprobat, joi, studiul de fezabilitate pentru refacerea zonei Piața Veche, din Craiova. Obiectivul proiectului este revitalizarea zonei și, de asemenea, dezvoltarea orașului, precum și reabilitarea spațiului urban și integrarea lui în zona centrală a Lipscăniei Craiovei (Zona Pilot). Valoarea totală a investiției este de 12.415.847,38 lei, cu o durată de implementare de 24 luni.

Zona Piața Veche – Felix Aderca face parte din centrul istoric al municipiului Craiova și este situată la confluența dintre centrul istoric și centrul nou al orașului. Scopul revitalizării zonei susmenționate este dezvoltarea orașului, precum și reabilitarea spațiului urban și integrarea lui în zona centrală a Lipscăniei Craiovei (Zona Pilot).

În prezent, zona studiată este destructurată și în paragină ca urmare a dezafectării tarabelor din piață și demolării unor clădiri fără valoarea istorică sau arhitecturală. Ca urmare, zona nu este atractivă pentru comercianți, cumpărători și turiști și nu aduce valoare calității vieții, ci afectează negativ viața locuitorilor din zona centrală și nu continuă activitățile din zona istorică cu impact turistic și comercial.

Având în vedere poziția centrală în cadrul orașului și apropierea de Stadionul Ion Oblemenco, locul de desfășurare a numeroase competiții sportive și meciuri de fotbal care atrag un număr foarte mare de spectatori, se consideră necesară amenajarea unui spațiu urban cu rol de grupare / regrupare a publicului acestor manifestări, dar și ca loc de petrecere a timpului liber și de organizare a unor evenimente de tipul târgurilor tradiționale.

Asanarea și amenajarea zonei va permite realizarea unui spațiu urban pietonal multifuncțional care să permită întâlnirea unor grupuri mari de persoane și organizarea unor evenimente care atrag un număr mare de vizitatori, turiști și localnici (târguri meșteșugărești, târguri organizate cu ocazia unor sărbători religioase, târguri cu specific culinar, târguri de vechituri, etc.) revenindu-se astfel la una din funcțiunile din trecut ale Pieței Vechi. 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
30 aprilie 2019, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Închide