DE ACTUALITATE

Novak Djokovic – izolat în Marbella

Tenismanul sârb Novak Djokovic şi-a reluat antrenamentele la clubul de tenis Puente Romano din Marbella (provincia Malaga), instalaţie pe care o foloseşte în exclusivitate, respectând toate măsurile de siguranţă împotriva noului coronavirus, informează EFE.

Numărul 1 mondial se pregătește pe terenul central Manolo Santana doar în compania fratelui său Mirko şi a jucătorului spaniol Carlos Gomez-Herrera. El are întregul club la dispoziţie şi folosește doar terenul de tenis pentru a se antrena, fără a intra în vestiar.

Instalaţia respectivă se află în cadrul unui hotel de lux de cinci stele, care a găzduit întâlnirea de Cupa Davis dintre Spania şi Marea Britanie, în februarie 2018, printre alte competiţii. Directorul unităţii, Alberto Munoz, a declarat că Djokovic este o persoană „foarte apropiată şi simplă” şi că poate fi văzut în timpul antrenamentelor din exterior, deoarece terenul este deschis. El a mai spus că sârbul este „un model de conformitate faţă de măsurile sanitare”, întrucât „menţine întotdeauna distanţa de siguranţă” faţă de puţinii colaboratori care îl însoţesc. Munoz a explicat că, în timpul pandemiei, s-a efectuat o întreţinere completă a terenului de tenis, ceea ce i-a permis lui Djokovic „să se poată antrena rapid”.

Clubul, cu o istorie de peste 25 de ani, speră să-şi poată redeschide facilităţile pentru public „în câteva săptămâni” şi, între timp, se bucură de prezenţa liderului mondial al tenisului, aflat în izolare la Marbella.

%d blogeri au apreciat: