DE ACTUALITATE

Nuntă regală la Sinaia

„Mă căsătoresc cu cea mai frumoasă fată!”

Împarte cu prietenii tăi


Principele Nicolae şi Alina-Maria Binder se află de mai multe zile la Sinaia pentru a pune la punct ultimele detalii legate de cununia religioasă care va avea loc duminică. Căsătoria civilă a celor doi a fost oficiată în secret anul trecut, în Anglia. Cununia religioasă va avea loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, situată la intrarea în staţiune, iar un sobor de preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului vor săvârşi Sfânta Taină a Cununiei. Slujba de cununie, care va începe la 14.30, va putea fi văzută pe un ecran amplasat în afara bisericii.

Principele a confirmat faptul că, la finalul cununiei religioase (ora 15.30), vor pleca „într-o caleaşcă de poveste” pe Bulevardul Carol I spre Cazinoul din Sinaia, acolo unde va avea loc petrecerea şi din al cărui balcon vor saluta publicul. Pe traseu, mirii vor fi însoţiţi de Junii Braşovului, de grupuri folclorice din Bucovina şi din alte ţinuturi străvechi româneşti.

Evenimentul marchează prima nuntă regală care se desfăşoară în Sinaia după 70 de ani, ultima fiind căsătoria Principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. Meniul va include şi bucate tradiţionale româneşti care vor fi servite celor peste 200 de persoane, invitaţi din România, dar şi de peste hotare – Europa, Statele Unite şi Australia. 

Nicolae Medforth-Mills este fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. S-a născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia, şi a primit titlul de Principe la împlinirea vârstei de 20 de ani. În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său titlul de „Principe al României“ şi calificativul de „Alteţă Regală”. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei. La momentul respectiv, s-a speculat însă că Regele Mihai a luat această decizie deoarece fosta iubită a Prinţului, Nicoleta Cîrjan, a declarat că fetiţa pe care a născut-o la începutul anului 2016 este copilul lui Nicolae, însă Prinţul a negat de fiecare dată acest lucru.

Potrivit datelor publicate pe contul său de Facebook, Alina-Maria Binder este absolventă a Școlii de Muzică și Arte Plastice din București și a Colegiului Național I.L Caragiale.  A absolvit Academia de Studii Economice și a urmat și un master în Relații Internaționale la SNSPA. Ana Maria Binder a lucrat la Asociația Aviatorilor, unde s-a ocupat de relația cu presa. Este pasionată de aviație și a urmat un curs pentru a obține atestatul de copilot. 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
ANM: Luna octombrie va fi caracterizată de o vreme însorită

Cea mai stabilă lună de toamnă

Închide