DE ACTUALITATE

O ordonanță de urgență privind suspendarea ratelor la bănci urmează să fie adoptată astăzi (audio)

O ordonanță de urgență privind suspendarea ratelor la bănci pentru toți cei care doresc să facă acest demers urmează să fie adoptată astăzi de guvern. Anunțul a fost făcut ieri chiar de președintele Klaus Iohannis. Şeful statului ne îndeamnă să fim încrezători că la sfârșitul anului economia și oamenii își vor reveni după această criză fără precedent. Klaus Iohannis:

Klaus Iohannis

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu, a explicat deja că procedura de solicitare a suspendării ratelor va fi foarte simplă, se va realiza prin telefon și e-mail. El i-a sfătuit pe cei cu credite bancare să fie cumpătați în cazul în care vor apela la acest ajutor și să meargă inițial pe o lună, două de amânare a ratelor, și apoi să extindă perioada, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

Amânarea plății ratelor bancare este susținută și de către social-democrați. PSD propune în plus plafonarea prețurilor la alimente și medicamente, amânarea plății utilităților și facilități fiscale pentru firme, spune președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu
%d blogeri au apreciat: